Európai Együttműködés a 7. BioRitmus Fesztiválon

Az Európai Együttműködési Nap keretében valósul meg Békéscsabán, 2013. szeptember 14-én, szombaton a 7. BioRitmus fesztivál, amelyre romániai partnereket is várunk, egy határon átnyúló együttműködési projekt kapcsán. A fesztiválon megismerheti a Körösök vidékét, egy attraktív kiadvány és a vidékről szóló, olvasói fotókiállítás által. A Körösök Völgye (Vaile Crisului) élménymagazin hat lapszáma átfogóan mutatja be ezt a Körösök vidékét. A magazin megjelenését a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatja. A fesztiválon az első négy lapszám lesz elérhető, valamint lehetőség lesz a szerkesztőkkel, a nagyváradi partnerekkel beszélgetni, a magazin elektronikus oldalát megtekinteni.

 269148 505868306108478 197020159 n

Ez a fesztivál az egészséghez és természethez nyúlik vissza, ahol test, lélek, szellem feltöltődik és új energiákat nyer. Itt megtapasztalhatók a régi magyar hagyományok, a kézművesség és az organikus életmód az építkezés, gyermeknevelés, egészség, táplálkozás, játék, tánc, ének által.

A fesztivál előtti pénteki napon, 2013. szeptember 13-án a helyi termékek értékesítési lehetőségeiről szól a Közép-Békési Helyi Termelők Fóruma a Körösösök Völgye látogatóközpont nagytermében. Eközben a gyermekek interaktív öko-program által gazdagíthatják gyakorlati tudásukat. Este meglepetés-program vár minden érdeklődőt. 

A fesztivál második napján, szeptember 14-én a értékes előadások lesznek hallhatók nőknek és férfiaknak, a gyermekek számára mesesátor és szalmabálavár tartogat meglepetésket. A fesztiválon kipróbálhatók lesznek a hagyományos kézművesség különböző ágai, ingyenes egészség-konzultációkon lehet majd részt venni, és valódi ízek kóstolhatók meg. A népi zenészek és táncosok egész nap gondoskodnak a jó hangulatról, hagyományos énekekkel és hangszerelt zenével az esti koncertek jó rezgésekkel töltik fel a látogatókat a zord őszi és tili hónapokra!

Aznap sportolásra is nyílik lehetőség egy biciklitúra keretében a Nagyszalontáról Békéscsabára vezető, újonnan létesült kerékpárúton. A túrát a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezi. A hat számból álló Körösök Völgye élménymagazin és a Nagyszalonta-Békéscsaba közötti kerékpárút a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Program támogatása keretében valósul meg.

Őszi kaláka Eperjes pusztán

2010.október 22-24.

Itt a lehetőség, hogy megismerjük az alföldi táj őszi arcát, folytassuk a megkezdett munkát a táj gyógyítása és a tájban élő közösségek érdekében. Várunk mindenkit szeretettel!

TERVEZETT MUNKÁK:
Faültetés ökológiai védelemmel (az elkészült terv alapján megkezdjük a facsoportok telepítését, olyan módon, hogy a csemetéket gallyakból font védelemmel vesszük körül.)
Nyáron megkezdett építmények folytatása: pallóút készítés, táblafaragás, táblák kihelyezése

ELŐADÁSOK, BESZÉLGETÉSEK TÉMÁI:
Élőfalu kezdeményezések; az Eperjes pusztai kezdeményezés helyzete, a tervezés, engedélyeztetés, közösségépítés folyamata
A tájban élő közösség; tájmegfigyelés, tájfelmérés, tájgazdálkodás
Eperjes puszta régészeti emlékei az őskortól az Árpád-korig
 
Lehetőség szerint péntek délelőtt érkezzetek a helyszínre, de ha valaki csak délután tud jönni, az sem gond. A szállás fűtött jurtában lesz, ill. aki magányra vágyik, saját sátrat is hozhat. Melegvizes zuhanyzásra bent a tanyán lesz lehetőség. A batyus ebéd elfogyasztása után terepszemlét tartanunk, bejárjuk a területet, megbeszéljük a munkákat, és munkacsapatokba szerveződünk, megkezdjük a közös munkát. Este szalonnasütés mellett ismerkedés, beszélgetés, dalolászás. 

Bővebben...

Nyári kalákán készült videó

További cikkek...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Első
Előző
1