BioRitmus Fesztivál

III. BioRitmus Fesztivál


A II. BioRitmus Fesztivál értékelése


Célunk volt a szervezőmunka megkezdésekor, hogy jól szervezett önkéntes csapatmunkával egy olyan rendezvényt valósítsunk meg, amely nem pusztán szórakoztatja a résztvevőket, hanem üzenetet és ismereteket ad át, szemléletet formál, személyes kapcsolatokat alakít ki és teszi mindezt egy olyan egyedi, igényes és családias légkörben, amely hiánypótló lehet az erre fogékony közönség számára városunkban.

Bővebben...

A BioRitmus Fesztivál célja

A hazai lakosság általánosan rossz egészségügyi helyzete részben az egészségtelen táplálkozási szokásokból vezethető le. Erre a problémára keresünk megoldási lehetőséget, olyan módon, hogy a dél-alföldi régió adottságaiból és lehetőségeiből indulunk ki. Célunk a helyi termesztésű bioélelmiszerek fogyasztásának népszerűsítése szemléletformáló kiállítás, tájékoztató előadások és bioélelmiszer kóstoltatások szervezésével.

Bővebben...

A II. BioRitmus Fesztivál programja

  

2008. szeptember 27. szombat
    Körösök Völgye Látogatóközpont, Békéscsaba, Széchenyi liget (volt Sörkert)

Bővebben...

A gond röviden

 

A hazai lakosság egészségügyi helyzete siralmas képet mutat. A KSH adatok szerint leggyakoribb halálokként előforduló keringési és daganatos betegségek kialakulása bizonyítottan összefüggésben van a táplálkozási szokásokkal. Az iparszerű mezőgazdasági termelésből az áruházláncok polcaira kerülő tartósítószerekkel, ízfokozókkal, műtrágya és vegyszermaradványokkal teli élelmiszeripari termékeket fogyasztva a reklámoktól elkábított fogyasztó mérgezi saját és gyermekei egészségét egyaránt.

Bővebben...